Logo Design

Wat doet eenlogo?

Een logo is het symbool van een bedrijf. Overal waar je een bedrijf tegenkomt zie je ook het logo. Je kunt al zien dat een logo hierdoor erg belangrijk is. Wij kunnen helpen ervoor te zorgen dat een bedrijf het ideale logo verkrijgt. Dat ideale logo voldoet aan 3 kenmerken.

Essentie van Logo design

Doelgericht

Een goed logo moet aansluiten bij de doelgroep van jouw bedrijf. Met een logo dat niet past, loop je het risico om niet serieus genomen te worden. Te veel kleurgebruik kan snel als kinderlijk worden gezien, hoewel dit niet altijd negatief is als dat je intentie is. Hiertegenover kan het raar lijken als je in een creatieve sector werkt en je heb een monotoon logo.

Eenvoud

Een eenvoudig logo is op meerdere vlakken zeer effectief. Je kan een eenvoudig logo makkelijker herkennen, omdat het makkelijker te onthouden is. Flexibiliteit is ook beter met een eenvoudig logo. Je hoeft namelijk niet veel punten aan te passen om jouw logo te verwerken op andere vlakken en in andere formaten.

Uniek

Een uniek logo zorgt ervoor dat het sneller opvalt tussen andere logo's. Tegenwoordig lijken logo's veel op elkaar, waardoor ze minder onderscheidend zijn. Dit kan verwarring veroorzaken. Het is dus noodzakelijk om met een bedrijfslogo wel onderscheidend te zijn en verwarring te voorkomen.

Heb je nog verdere vragen?

Laat hier jouw telefoonnummer achter en wij zullen je zo snel mogelijk terugbellen.
Chat openen
Hallo,
Hoe kunnen wij je helpen?