Optimalisatie

Wat houdt optimalisatie in?

Een van de pilaren van SEO (Search Engine Optimization) is techniek. De technische SEO zorgt er onder andere voor dat de website voldoet aan technische eisen die Google en andere zoekmachines stellen. Daarnaast is het van groot belang om de gebruikersvriendelijkheid van de website in orde te hebben. Dit houdt onder andere in dat de website niet moeilijk te navigeren is of te langzaam is. Hierdoor zorg je ervoor dat potentiële klanten langer op je website blijven. Hieronder zie je een aantal items die meer uitleg geven naar de belangrijkste onderdelen van optimalisatie.

Optimaliseer jouw website

Boost klantbetrokkenheid

Een doordachte websitestructuur is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat klanten langer op de website blijven en deze vaker bezoeken. Een goede structuur maakt het namelijk eenvoudig om snel door de website te navigeren. Het helpt klanten ook om intuïtief te vinden waar ze naar op zoek zijn, waardoor de benodigde informatie gemakkelijk te vinden is.

Efficiënt crawlen voor betere SEO

Crawlen betekent dat zoekmachines, zoals Google, gemakkelijk van pagina naar pagina op een website kunnen navigeren. Zo wordt een index gecreëerd van alles wat tijdens het crawlen is ontdekt. Dit verbetert de vindbaarheid van de website en resulteert in meer zichtbaarheid van de zoekresultaten.

Snel laden: essentieel voor websites

Wist je dat onderzoek aantoont dat 50% van de bezoekers verwacht dat een website binnen 2 seconden geladen is? Bovendien verlaat 40% van hen de site als het langer dan 3 seconden duurt. Hieruit blijkt hoe cruciaal het is om websites zo snel mogelijk te laten laden.

Unieke pagina's: vermijd dubbele content

Zoekmachines waarderen unieke content op websites. Het is essentieel dat elke pagina onderscheidende informatie biedt. Herhaling/gekopieerde content binnen jouw website zal de vindbaarheid binnen Google verminderen. Let daarom op en zorg voor unieke pagina's.

Afbeeldingen: laadsnelheid cruciaal

Beïnvloed de prestaties van de website niet door ongeoptimaliseerde afbeeldingen. Overmatige afbeeldingen zonder optimalisatie vertragen de laadsnelheid aanzienlijk. Vooral grote bestanden vormen een probleem, wat uiteindelijk resulteert in een langzamere website.

Optimaliseer voor mobiel

Het is van essentieel belang om een website goed te optimaliseren voor mobiele apparaten. In 2021 kwam namelijk 65% van de internetgebruikers via mobiel. Een slechte optimalisatie betekent het mislopen van potentiële klanten. De mobiele versie is zelfs belangrijker dan de desktopvariant.

Heb je nog verdere vragen?

Laat hier jouw telefoonnummer achter en wij zullen je zo snel mogelijk terugbellen.
Chat openen
Hallo,
Hoe kunnen wij je helpen?