Stichting Wederzijds

Branche

Zorg

Verleende diensten:

Microsoft 365 | Hosting | Website onderhoud

Wederzijds is een kleinschalige organisatie die thuisondersteuning biedt aan kwetsbare inwoners in Friesland. De begeleiding richt zich op verschillende doelgroepen, zoals mensen met een (licht) verstandelijk beperking of met mentale problematieken.

De missie van Wederzijds is dat mensen zo zelfstandig en volledig mogelijk in relatie kunnen deelnemen aan de maatschappij. Dit doet Wederzijds door op een professionele, gelijkwaardige en laagdrempelige manier begeleiding op maat te bieden.

Ze werken vanuit een zogenoemde Wederzijds-benadering. Het is een ondersteuning waar per definitie zorgvrager en zorgverlener op elkaar betrokken zijn en willen zijn.

Migratie naar Microsoft 365: Stichting Wederzijds had de wens om in één centrale & veilige omgeving te werken. De gegevens waar zij mee werken zijn uiteraard zeer privacygevoelig (zoals bij iedere zorg-/GGZ-instelling). Denk bijvoorbeeld aan de cliëntendossiers. Het was van essentieel belang dat de gegevens veilig opgeslagen en verstuurd konden worden. Ook moesten de werknemers gaan overstappen van het lokaal opslaan van gegevens naar het werken in de cloud. 

Al snel was de kogel door de kerk, we gaan Microsoft 365 gebruiken. Zo is Wederzijds goed beschermt, kan iedereen in de cloud werken en de beveiliging voldoet aan de eisen van Wederzijds. Zowel het personeel als management had andere wensen. We hebben deze wensen geïnventariseerd en hier een passend microsoft pakket bij gezocht. Deze pakketten zijn aan de juiste personen gelinkt en wij hebben een nieuwe laptop klaar gemaakt om met Microsoft 365 te werken. Als laatste hebben wij een implementatie dag gepland waarin we samen met de gehele organisatie live zijn gegaan en een klassikale uitleg hebben gegeven over Microsoft 365.

Wat hebben wij in het kort gedaan?

  • Het verhuizen van de Hosting en Domeinnaam naar onze eigen Hosting provider

  • Opzetten van een Microsoft 365 tenant

  • Mail verhuizen naar Microsoft 365

  • Sharepoint infrastructuur instellen

  • 15 Medewerkers overgezet naar Microsoft 365 met een nieuwe door ons vooraf geinstalleerde laptop

  • Medewerkers meegenomen in de nieuwe manier van werken

  • Begeleiden naar en tijdens livegang

Heb je nog verdere vragen?

Laat hier jouw telefoonnummer achter en wij zullen je zo snel mogelijk terugbellen.
Chat openen
Hallo,
Hoe kunnen wij je helpen?